Blog
  • Hlavní stránka
02
03
2016

Mrkvový dort

Ingredience:

  • 300 g celozrnné mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 čl perníkového koření
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 2 pl kokosového oleje (roztopit)
  • 4 vejce
  • 4 pl medu (podle chuti)
  • 1 hodně zralý rozmačkaný banán
  • 500 g nastrouhané mrkve
  • 150 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrst rozinek (zalejeme je horkou vodou a necháme pár minut spařit)

Na krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 tvaroh
  • 1 vanilkový pribiňáček
  • 1/2 balení lučiny (jde použít i jiný smetanový sýr/ více mascarpone/ více tvarohu)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • na doslazení med podle chuti

Postup:

Zvlášť smícháme sypké a zvlášť mokré ingredience. Poté je spojíme dohromady a přidáme k nim i mrkev, ořechy a spařené rozinky. Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě vymazané kokosovým olejem na 180 stupňů (záleží na troubě), dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Na krém jednoduše vyšleháme všechny ingredience dochucujeme medem (já jsem přidala 2-3 pl). Mascarpone ani pribiňáček zrovna “fit” nejsou, ale můžete je vynechat a udělat čistě tvarohový krém. Až dort vychladne, podélně jej rozřízneme, spodní část namažeme silnou vrstvou krému, přiklopíme druhou částí a opět namažeme.

instagram autor:  @Doobbii

autor: petr sanetrník

Komentář
0

Komentáře